TORNAR

SANT ANTONI 2009 

COMISSIÓ DE SANT ANTONI POSA A LA VENDA SAMARRETES AL PREU DE 10 EUROS TALLA ADULTS I 7 EUROS INFANTIL

      DIA DE LA MALEA 2009                       EXPOSICIÓ DIMONIS

    Aquest dissabte 24 de gener, malgrat el temporal de vent, es va celebrar a la Santantonà a Vallibona. Tal com és costum al matí es va construir la barraca amb el pí, les branques de sabina  per vestir-la i les costelles per falcar-la. Els majorals van oferir aiguardent als col·laboradors. Per la vesprada els menuts van gaudir d'una xocolatada i d'unes pinyates.

    L'Ajuntament de Vallibona també va innagurar a la nova sala d'exposicions "Antic Hospital de Vallibona" l'exposició de fotografies "Diables, dimoniets i botargues, a les comarques dels Ports, el Maestrazgo i el Matarranya", que va estar oberta els dies 24 i 25, on es podia contemplar els diferents disfrasos dels dimonis emprats a les santantonades, així com dues fotografies de taules de fusta del segle XIII procedents del sostre de l'església de Vallibona, amb representacions del dimoni.

    Després de la missa oferida pel rector de Vallibona, a les 20.00 hores, la procesó amb les tees enceses va arribar a la plaça de Sant Antoni. El capellà va beneïr les pastes, que es repartiren acompanyades d'aiguardent. A continuació Sant Antoni, perseguit pels dimonis amb focs d'artifici i pel Grup de Gaiters de Morella feren una cercavila on es va poder escoltar tocs típics al voltant de la festa de Sant Antoni.

    De tornada a la plaça en amagar-se Sant Antoni a la barraca es bota foc. Després la festa va continuar fins altes hores de la nit, al poliesportiu amb sopar a càrrec dels majorals, ball amb trio musical, sorteig del corder i barra de begudes.

EXPOSICIÓ "DIABLES, DIMONIETS I BOTARGUES, A LES COMARQUES DELS PORTS, MAESTRAZGO I MATARRANYA"

XOCOLATADA I PINYATES PER ALS MENUTS

 

SOPAR

BALL AMB ORQUESTRA