TORNAR

            SANT ANTONI 2011                                  SANT ANTONI DE VALLIBONA A COMARQUESNORD.CAT

                                       

DIA DE LA MALEA

Unes 50 persones van col·laborat el 29 de gener, per tallar les branques de savina que el 5 de febrer amb el pi formaran la barraca de Sant Antoni a Vallibona. Com el Pla de Santa Agueda era cobert de neu, de les recients nevades, la savina s'ha tallat de la mola del mas de la Caseta. Com és costum tots els anys una vegada feta la feina la comissió de sant Antoni 2011 ha convidat als participants a un esmorzar, repartint cocs de sardina amb tomata i primentó, aiguardent, moscatell, ví, cacaus, figues seques, així com cansalada salada.

FESTA DE SANT ANTONI

Al voltant de 500 persones van participar a la festa de Sant Antoni 2011 de Vallibona, organitzada per la Comissió de sant Antoni 20011 amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vallibona. Aquest any es va celebrar més tard per tal de no coincidir amb altres santantonades de la comarca dels Pors. Dissabte pel matí es va construir la barraca amb el pi, les costelles i les branques de savina recollides el dissabte anterior a la mola del mas de la Caseta.

Per la vesprada el més menuts van gaudir d'una xocolatada a la plaça de sant Antoni i després de pinyates per a totes les edats, algunes resultaren que estaven enfarinades.

 A les set de la vesprada es va oir missa a l'església parroquial i es van beneïr els animals presents, la procesó amb teies de pi va arribar a la plaça, on també es beneïren els pastissets, la mistela i l'aiguardent que es va repartir als presents. 

L'Associació Morella a Cavall, va col·laborar amb la presencia de cavalls a la festa, també els gaiters de Morella li donaren el to musical. Els dimonis de Bétera, ens acompanyaren amb els coets i correfocs.

 Seguidament es prenguera foc a la barraca, espantant els mals espirits la gent que dansava al voltant de la foguera tots plegats.

 A la nit al poliesportiu de la Parreta, es va oferir uns sopar a preus populars i acudiren fins 320 persones. Després del sopar, el sorteig del corder va recaure a Emilio Arnau.

 A continuación el trio musical va continuar la festa fins altes hores de la matinada.