TORNAR

MAPES DE VALLIBONA

Visor mapa Vallibona Tossal Cartografies

El Col·lectiu Avinsilona ha col·laborat amb Tossal Cartografies  per la confecció del recient mapa editat per l'Ajuntament de Vallibona, a la venda al preu de 6 euros a L'Hostal La Carbonera.

El mapa del terme escala 1:20.000 recull tota una sèrie de topònims replegats per Avinsilona, des de fa cinc anys, per tal de que no es pergueren aquells noms que només queden en mans de pastors, carboners, ramaders, masovers i que corrien perill de perdre's.

A més el mapa es complementa amb tota una sèrie d'informació cultural, històrica, turística, etc així com petites rutes per als amants del senderisme.

La sèrie cartogràfica també s'amplia amb els mapes de la Tinença i els Ports. Ara també en format digital


VALLIBONA

 

LA TINENÇA DE BENIFASSÀ / LA VALL DEL CERVOL / LA FAGEDA DEL RETAULE / LES ROQUES DEL MASMUT

La Tinença de Benifassà
Mapa i guia excursionista
Data de Publicació: 2009-04-01
Escala: 1:30.000
ISBN: 9788461299454
P.V.P. 10€

Mapa i Guia excursionista a escala 1/30.000 de la Tinença o Setena de Benifassà (Bel, el Bellestar, la Pobla de Benifassà, el Boixar, Coratxà i Castell de Cabres), i els pobles veïns de la Sénia (Montsià), Pena-Roja de Tastavins (Matarranya), Herbés, Herbesset i Vallibona (els Ports) i Rossell i les Cases del Riu (Baix Maestrat). Us mostrem una zona única, la transició entre el Sistema Ibèric i la Serralada Litoral Catalana, un paisatge feréstec i trencat cobert per una exuberant i variada vegetació, definida com una de les millors reserves de biodiversitat del continent europeu, amb l'aparició de la fageda més meridional d'Europa. La confluència de diverses figures de protecció: el Parc Natural de la Tinença de Benifassà a la part valenciana i el Parc Natural dels Ports i la Reserva de les Fagedes dels Ports a la banda catalana, amb la població més important de cabra salvatge (capra pyrenaica hispanica) del País Valencià. A la guia us afegim informació addicional sobre els aspectes del paisatge natural, el paisatge humà i alguns apunts històrics, així com els allotjaments i serveis que trobareu. A més a més una informació detallada sobre les zones d'escalada i barranquisme, els senders homologats, les rutes dels parcs naturals i rutes proposades. Un total de 67 itineraris excursionistes variats per poder sentir i conèixer aquestes contrades, que us permetran descobrir indrets corprenedors, un ampli patrimoni etnogràfic o majestuosos arbres monumentals, així com gaudir d'espectaculars panoràmiques.

ELS PORTS I

Els Ports I
Mapa i guia excursionista
Data de Publicació: 2009-04-01
Escala: 1:25.000
ISBN: 9788461299461
P.V.P. 10€

Mapa i Guia excursionista a escala 1:25.000 de la zona nord de la comarca dels Ports. La representació cartogràfica es centra a la capital de la comarca, Morella, i s'estén fins a pobles com Forcall, Cinctorres, Villores, la Todolella, Hortells, Xiva o Herbeset. La guia que acompanya el mapa, ens proporciona una informació addicional sobre aspectes com el paisatge, l'orografia, el clima, la vegetació, la fauna i l'etnografia de la comarca. A més a més, trobarem la informació detallada dels senders homologats, activitats com la escalada o el barranquisme i dels allotjaments i serveis existents. Si teniu pensat visitar Morella, Forcall o Cinctorres atrets pel seu caràcter monumental, us obrim les portes d'aquestes terres amb aquest mapa. Una excursió de Forcall a Morella per la Mola Garumba o una visita al naixement del riu Cérvol, pot ser un afegit molt enriquidor a la vostra visita als Ports. Per a excursionistes més especialitzats, pot ser interessant que intenteu seguir els antics camins senyalitzats al mapa, poc definits, però que us transportaran a un passat no molt llunyà, quan aquestos camins encara eren transitats per anar d'un poble a un altre.