TORNAR

NORMES PER LA CORRECTA RECOLLIDA DE BOLETS

Com cada tardor s'enceta la temporada de bolets a les nostres terres. La recollida de bolets és una afició saludable, prou extesa al nostre territori, i a la que no estem en contra en tot cas.

L'exagerada recollida que s'està donant en el darrers anys porta una sèrie d'impactes, que han posat de manifest les propies Societats Micològiques, i que lamentablement estàn desbordant a la propia natura, doncs, cal respectar una serie de normes, que a continuació volem fer saber a la gent:

-A Vallibona el primer impacte d'aquesta pràctica és l'accés a les finques privades. Per a la gran majoria de gent, el concepte de propietat privada al mont no s'equipara al que tenen a les ciutats. Tot i això, la propietat privada és la mateixa en tots llocs, i així a ningú li agrada, per exemple que li entren a l'hort de tarongers, o a la finca d'oliveres. Malgrat la senyalització de "Propietat Privada" i a les tanques que delimiten les finques, la gent segueix accedint als pinars sense tindre mirament de la seua propietat.

-Cal dur cistelles, per tal que les espores dels bolets tornen al sòl i puguen reproduir-se un altre cop. Per contra, de sovint veiem que molts buscadors de rovellons, fan ús de poals i bosses de plàstic que impedeixen aquesta tasca.

-Alguns per trovar més bolets fan ús d'aixades, i utensilis per alçar el substracte vegetal, fent malbé i destroses.

-A més, la gent quant esmorça, o dina al pinar sempre tira deixalles, com llaunes, papers, etc. Inclós hi ha gent que fuma quant busca bolets, sent un perill potencial d'incendi forestal.

EL PARC NATURAL DE LA TINENÇA ENS EXPLICA LES NORMES

 

Buscadores de setas agreden a unos propietarios forestales de Vallibona