TORNAR

SANT ANTONI 2010

CONSTRUCCIÓ DE LA BARRACA     PINYATES   BENEDICCIÓ ANIMALS    FOC I FESTA  

OFERTA       DIA DE LA RAMA

FOTOGRAFIES SANT ANTONI VALLIBONA 23 DE GENER DE 2010

               El dissabte 23 de gener es va celebrar a Vallibona la festa de Sant Antoni. La celebració com el darrers anys va tenir gran participació de gent.  Recordem que la setmana passada es va anar als voltants de l'ermita de Santa Agueda per tal de tallar la rama necessària, formada per sabina. Amb l'ajuda de la brigada del parc de la Tinença es va tallar el pi i les barres per tal de montar la barraca.

             A les 10 hores es va començar a muntar la barraca a la plaça de sant Antoni, aturant-se els montadors a l'esmorzar acompanyat per l'aiguardent que va repartir la comissió de Sant Antoni 2010. A les quatre de la tarde es van fer pinyates per als menuts. Abans de celebrar-se la missa, es va fer l'entrada de la rama a la plaça, amb la col·laboració de l'associació Morella a cavall. En acabar la missa es van beneïr els cavalls pel capellà del poble i es van repartir pastissos i aiguardent als assistents. Els menuts també van poder fer unes voltes al voltant de la barraca gràcies a Morella a Cavall. En sortir Sant Antoni els dimonis el van perseguir al voltant de la barraca i el obligaren a entrar dintre, moment en que es va pegar foc. També vam poder gaudir dels coets que portaren els dimonis de Bètera que tots els anys ens accompanyen. La gent agarrada de les mans voltaren en cercle al foc amb la música dels Gaiters de Morella.

               En acabar el foc el sopar amb prop de 250 comensals ja estava preparat pels cuiners de Cretes (Terol) aquest any Cigrons amb potes de porc i botifarres que van ajudar a recuperar el cos del fred de la nit. La Comissió va repartir el sopar i en acabar va repartir músics (fruits secs amb mel) i cremadet. A continuació va començar el trio musical.

               El diumenge 24 es va acabar la festa amb la recuperació de l'oferta.  A les 12 del matí a la plaça de sant Antoni, la gent donava a la comissió productes alimenticis, principalment cassolans per ser subhastats i així poder arreplegar diners per cobrir despeses de la festa.

CONSTRUCCIÓ DE LA BARRACA

PINYATES

CUINERS

BENEDICCIÓ ANIMALS

FOC I FESTA

OFERTA

DIA DE LA RAMA

              El dissabte 16 de gener, a Vallibona prop de cinquanta persones van participar per fer la rama per al proper dissabte 23 de gener, dia que es celebrarà la diada de Sant Antoni. A les nou del matí es van reunir per tal de acudir als voltants de l'ermita de Santa Agueda, on es van tallar branques de sabina per folrar la barraca de Sant Antoni.

               Després de la feina la comissió de Sant Antoni 2010, va convidar als assistens al típic esmorzar, coc de sardina amb primentó, acompanyat per vi, aiguardent, figues seques, cansalada, i un cremadet de café amb brandy.