TORNAR

POSSIBLEMENT LA HISTÒRIA D'UN DELS ÚLTIMS CARBONERS

Al pont de Setmana Santa a la sala de les Antigues Escoles de Vallibona, es va projectar dos documentals en record als carboners de Vallibona, aprofitant les cintes domèstiques de video el·laborades al 1996 a festes d'estiu on es van mostrar diverses tipus de carboneres.

           "Possiblement La Història d'un dels últims carboners" és una grabació de vídeo realitzada per Sofía Azorín i Xavier Yago, amb la col·laboració de Ximo que fou forestal de Vallibona, el vallibonenc Jaume Meseguer Jovaní protagonista principal del curtmetratge i Burret un ase que va carregar la llenya.

           Jaume Meseguer contrueix una carbonera al voltant de Vallibona i mostra tota la tècnica al voltant de les carboneres recordant temps passats on l'el·laboració del carbó vegetal era una de les principals activitat econòmica dels vallibonencs.

MUSEU DE LA PARAULA. LA MEMORIA ORAL VALENCIANA

            El vallibonenc Jaume Meseguer Jovaní va col·laborar l'any 2004 amb el Museu de Prehistòria i de les Cultures de València cedint el seu testimoni per al projecte d'investigació "La Memòria Oral Valenciana. Museu de la Paraula" del Servei d'Investigació d'Etnologia i Cultura Tradicional.

             El seu relat biogràfic va quedar incorporat als arxius del projecte i del museu, donant a conèixer com han viscut les valencianes i els valencians els darrers decennis.