TORNAR

I MARXA PER LA TINENÇA DE BENIFASSÀ: RECUPEREM-LA

INSCRIPCIONS:

TRIPTIC: ANVERS

TRIPTIC: REVERS

 

Volen transformar i destruir la Tinença,

alhora que fan un gran negoci....
 

AL·LEGACIÓ 1

AL·LEGACIÓ 2

ENQUESTA

Plans Urbanístics i Pla de Paisatge a la Tinença de Benifassà.

 L'estudi de Paisatge de la Pobla de Benifassà (redactat per l'empresa del senyor Carlos Rubio, que redacta la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana dels diferents nuclis de la Tinença de Benifassà) considera que el paisatge dels nostres pobles de la Tinença té una qualitat baixa.

 

Lhi dona aquesta qualitat a l'entorn dels nuclis urbans de la Pobla de Benifassà y el Bellestar. Justament les mateixes zones que a la proposta de Concert Previ, acabada de presentar, és preveu requalificar per a crear milers de metres quadrats urbanitzables a lentorn dels pobles. En altres casos, les zones que pretén recalificar el consistori tenen una valoració de qualitat paisatgística "mitja". Es tracta de lentorn del Boixar i del pantà dUlldecona, zones a on es preveu nou sol urbà i industrial. Únicament es salva el monestir de Santa Maria de Benifassà, que al trobar-se dins del Parc Natural te una qualificació de valor paisatgístic "molt alt". Els veïns han denunciat la falta dinformació per part de lAjuntament. I han presentat les seues queixes al Síndic de Greuges, qui li les ha acceptades. lAjuntament de la Pobla de Benifassà, governat pel Partit Socialdemócrata, dona 45 dies per tal de presentar al·legacions.


El Concert Previ evidencia la intencionalitat urbanística del mateix. A una comarca de 200 veïns i en despoblament, proposen al cas del Bellestar dos unitats dactuació de 38.000 metres quadrats que tripliquen lactual sol urbà. A Fredes les unitats dactuació arriben als 170.000 metres quadrats en la Colònia Europa i de 10.000 metres quadrats al casc de Fredes. Al Coratxà es creixeria en 14.000 metres quadrats, i al Boixar, dos unitats de 16.700 y 13.100 metres quadrats es loferta de sol urbà prevista. Al cas de la Pobla, capital administrativa de la comarca hi ha previstes tres, de 9.700, 28.400 y 21.000 metres quadrats, a més a més dun polígon industrial apartat i a una zona de difícil accés als Boverals de 43.435 metres quadrats.
També habitatges junt al riu, uns metres més avall de l'embassament dUlldecona, propietat de la Conferència Hidrogràfica del Xúquer i junt al riu Sénia apareix dibuixat un nou residencial de 75. 100 metres quadrats i a lemblemàtica Font de Sant Pere
37.354 metres quadrats de residencial amb habitatges aïllades i familiars i un complex Hoteler, recuperant un projecte abandonat als anys 70.


L'afirmació de l'equip redactor, que ha marcat urbanitzacions a vora del riu Sénia i centenars de habitatges en diferents PAI per Fredes, Coratxà, el Boixar, el Bellestar i la Pobla, contrasta amb el que teníem entès tant arran de la declaració del Parc Natural de la Tinença com d'allò que han dit autors, grups excursionistes i tots aquells que ens estimem les muntanyes i el paisatge de la Tinença de Benifassà. Amb la publicació al Butlletí Oficial de la Província de Castelló de l'acord plenari aprovat per l'ajuntament governat pel PSD, tenim poc més d'un mes per presentar esmenes i al·legacions
a aquest surrealista i preocupant Pla General d'Ordenació urbana. Podeu consultar a www.benifassa.org  la informació de com es va desenvolupant aquest procés.

Doneu la vostra opinió del paisatge de la Tinença

 Com que lAjuntament de la Pobla ha obert un procés de recollida d'opinions sobre la qualitat del paisatge, us convidem a que els digueu, al vostre parer, com és el paisatge que tenim a la comarca, tothom pot participar. Després envieu-la pel procediment administratiu a Correus o be al registre de l'Ajuntament de la Pobla de Benifassà. Per enviar-ho per Correus us han de cunyar l'enquesta duplicada on figurarà la data. Després envieu-ho abans del 30 d'abril a l'Ajuntament de la Pobla de Benifassà, C/ Mayor, 27 CP 12599 (Tel: 977729051)

Associació per la Recuperació de la Tinença :: Benvinguts!
http://www.benifassa.org