TORNAR

ACTIVITAT MEDIAMBIENTAL A VALLIBONA: PRESENTACIË PROJECTE RESTAURACIË H└BITATS AMFIBIS

27 DE SETEMBRE DE 2008.

    El dissabte 27 de setembre va tindre lloc a Vallibona una jornada divulgativa dels amfibis al nostre territori. Organitzat pel Parc Natural de la Tinenša de BenifassÓ, a les 10,30 hores, els 30 participants, molts d'ells xiquets i xiquetes, van anar d'excursiˇ fins a la Font Vella, un lloc que conserva dos bassis que recullen l'aigua de la font, on es poden observar espŔcies d'amfibis.

    En aquell indret, el monitor va explicar als participants la importÓncia de l'aigua tant per l'home com per a la resta d'espŔcies i la diversitat d'espŔcies d'amfibis al nostre territori, totes elles protegides, i la gran majoria en perill d'extinciˇ, com ara l'Ofegabous, el T˛til,  i la resta de gripaus i granotes. TambÚ va destacar la importÓncia d'indrets com la Font Vella, que conserva bassis que serveixen d'hÓbitat als amfibis, a l'hora que serveix per a un ˙s humÓ.

    En aquest lloc va dinfondre el Projecte de Restauraciˇ d'HÓbitats per als Amfibis, desenvolupat amb fons europeus del Projecte Life, anomenat "Life Anfibios", un projecte que tÚ com a finalitat preservar i recuperar els hÓbitats i les poblacions d'amfibis al nostre territori, per la qual cosa s'estan restaurant basses i abeuradors ramaders a 31 municipis del PaÝs ValenciÓ, amb la finalitat de crear hÓbitats per als amfibis.

      Tot seguit, a les 11,30 hores a les Antigues Escoles de Vallibona acompanyada per una xerrada divulgativa es va inaugurar l'exposiciˇ itinerant del Projecte Life Anfibios, formada per 6 panels explicatius al voltant del amfibis i de la seua importÓncia per l'esser humÓ, i del medi ambient ja que s'ha demostrat el paper de les basses on es desenvolupen els amfibis, a nivell de l'intercanvi de C02.

   

   Per acabar la jornada de divulgaciˇ sobre els anifibs, a les 17.00 hores, a la plaša de sant Antoni, es va montar un taller per a xiquets i xiquetes, on va participar, retallant peces de feltre amb diferents models de material didÓctic en relaciˇ als amfibis.