TORNAR

MOMA ("MONTSIÀ-MAESTRAT)   ORQUESTRA DE CORDA A VALLIBONA

23 D'AGOST DE 2008 A LES 22 HORES A L'ESGLÉSIA DE L'ASSUMPCIÓ

Moma Orquestra de Corda

    Organitzat per l'Ajuntament de Vallibona amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Taula del Sénia va tindre lloc a Vallibona l'actuació de Moma Orquestra de Cambra, una nova iniciativa per a donar un fort impuls a la música clàssica a les nostres comarques i sobretot als músics de corda d'aquestes terres que no arriben a tindre un grup de referència o d'importància on tocar.

    És, a més a més, la primera agrupació musical de les nostres terres que supera l'àmbit local i serà d'àmbit comarcal unint músics del Montsià i del Maestrat.

    Pretén juntar tots els músics de corda de grau mitjà i superior, per a crear units una orquestra estable i de certa qualitat, per a motivar tant a músics jóvens com als ja més professionals, així com també, al oïents, envers la música clàssica i de corda.

    El seus objectius són:

    -Reunir tots els músics de corda de les nostres comarques per a fer música junts.

    -Motivar tots el músics que no tenen una orquestra on formar part o volen tocar en un grup de més qualitat, per a fer un repertori nou i de major dificultat.

    -Donar a conèixer els músics de corda que tenim a les nostres terres.

    -Fer arribar la música clàssica tant a les nostres ciutats com als nostres pobles menuts, fent concerts i en un futur actuar a auditoris de més importància.

    El progrma oferit per MOMA va incloure:

    -Divertimento de Re Major Kv.136 (Allegro, Andante, Presto) de W.A. Mozart

    -Concerto un.3 en Fa Major, op.8 "La Tardor" (Allegro, Adagio Molto, Allegro) de A. Vivaldi, amb el solista David Guzmán.

    -Concerto Grosso en Sol menor op.6 mum.8 de A. Corelli (Vivace-Grave-Alegro, Adagio-Allegro-Adagio, Vivave, Allegro-Pastorale)

    -Cocert per a viola i orquestra num. 1 de G.P. Telemann (Largo, Allegro, Andante, Presto) amb el solista Santiago Romero.

    El fotògraf vallibonenc Manel Bellver ens ha cedit aquest magnífica fotografia de l'acte: