TORNAR

FESTA DE L'ARBRE 2006

El darrer dissabte 11 de març es va celebrar a Vallibona la tercera edició de la Festa de l’Arbre. Una activitat de l’associació cultural de Vallibona anomenada “Col·lectiu Avinsilona” que a més de l’objectiu de repoblació amb espécies autòctones de l’entorn del poble de Vallibona, té principalment un carácter lúdic i didàctic, dirigit als menuts i pares.

 A les onze hores del matí es van reunir els participants davant l’Hostal de la Carbonera, a la plaça de Sant Antoni. Després de repartir els tríptics explicatius de com plantar un arbre, es van recollir les aixades i els poals.

 Gràcies a la col·laboració del viver forestal “Forn del Vidre” de la Conselleria de Territori es van repartir les següents espècies: faig, carrasca, grèvol, oró,coscollina, noguera, roure, teix, pi, boix i també plantes aromàtiques.

 Després de comprovar l’evolució de les espècies plantades a les altres edicions de la Festa de l’Arbre, i gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Vallibona es va escollir tornar a plantar-ne a l’antic abocador municipal de “la Gatellera”, i a la zona d’acampada anomenada “El Parralet”, doncs la sequera dels darrers anys va impedir els desenvolupament d’algunes espècies. També es varen plantar als bancals baix el “Grau de l’Encordada”.

 Però el mal temps, amb pluja i fort vent, va fer variar les activitats previstes i no es poder fer la tradicional volta per la “Ruta Botànica”, un sender temàtic, assenyalat amb les franjes blanques i grogues dels Petits Recorreguts, que seguint l’antic camí de la Fonteta Fenàs, ens mostra amb cartells indicatius els arbres i arbust autòctons típics del bosc mediterràni.

 Per acabar la jornada, la xocolatada prevista a la Plaça de Sant Antoni, es va tindre que fer, pel mal temps a l’interior de l’Hostal la Carbonera. L’activitat  del diumenge de neteja i recuperació d’un tram de via pecuaria hores d’ara perdut, i la recuperació d’una font, es va decidir suspendre-les pel mal temps.

 De tota manera, el Col·lectiu Avinsilona vol agrair publicament la participació i la bona acollida que ha tingut aquesta activitat.

 No tardarem a penjar les fotografies d’aquesta activitat a la nostra web avinsilona.iespana.es

XOCOLATADA A L'HOSTAL LA CARBONERA