TORNAR

PLATAFORMES ANTI-ABOCADORS RESIDUS TOXICS A CASTELLÓ

 

Plataforma Anti-Abocador Residus Tòxics i Perillosos (Les Coves)            VIDEO DEL PROGRAMA LINEA 900 TRIÁNGULO TÓXICO Emés dissabte 25 de març 2006, a les 20:30h, a La 2 de TVE             Plataforma Vertedero Sustancias Peligrosas No (Fanzara)   

 

MAPA DELS TRES ABOCADORS DE RESIDUS TOXICS PREVISTOS A CASTELLO

 

Plataforma Anti-Abocador Residus Tòxics i Perillosos (Les Coves)

MODEL DE RECOLLIDA DE FIRMES

La Plataforma anti-abocador de Residus Tòxics i Perillosos néix com a conseqüència de la pretensió de l'equip de govern de l'Ajuntament d'ubicar un abocador d'aquestes deixalles tòxiques al nostre terme, concretament a la partida de Cantallops.

També cal esmentar que a l'anomenat Parc Medioambiental (què sufrida és la lletra!), previst al voltant del Mas de Boira, inclou vàries plantes de tractament de Residus Tòxics i Perillosos, algunes d'elles incineradores, amb la més que probable contaminació a curt termini.

Després d'unes setmanes de lluita ens trobem que, dia a dia, hem de demostrar que això que s'anomena Residus Tòxics i Perillosos ho són realment, quan les mateixes paraules ja ho deixen ben clar.

Les nostres premisses són les següents:

* No rebutgem la indústria.
* Tampoc estem dins de cap partit polític.
* Volem tota la informació sobre què va a muntar-se.
* Volem informar a tot el poble de la veritat, del què significarà un abocador i unes plantes de Residus Tòxics i Perillosos.
* Una vegada tot el poble estiga realment informat, que siga ell, mitjançant un referèndum, qui decidisca el seu propi futur.
* Sí a la indústria. No als RTP.


La Plataforma anti-abocador de Residus Tòxics i Perillosos de les Coves de Vinromà

DIU NO ALS R.T.P.

PERQUÈ...

* Qui vol a sa casa un dipòsit de Residus Tòxics i Perillosos?.
* Ens enganyen amb els famosos 500 llocs de treball.
* No van informar bé els propietaris dels terrenys afectats i el tema es va dur ocult i amb secretisme.
* Hem estat a Galícia, hem vist el que allí tenen i NO ENS HA AGRADAT GENS NI MIQUETA.
* Una vegada fiquen un forat amb residus tòxics ja no hi haurà volta enrere: el terme es transformarà en un formatge amb forats plens de verí.
* Ací tenim d'altres possibilitats de desenvolupament menys agressives i sense hipotecar el futur de les Coves i el dels/les covarxins/es.
* Una decisió de tanta trascendència com la ubicació d'un dipòsit d'eixa magnitud de Residus Tòxics i Perillosos, no es pot fer de forma tan precipitada, unilateralment, sense consensuar, d'amagatontes i sense haver informat, de totes les bandes, al poble.
* Perquè l'Ajuntament s'ha bolcat unilateralment en favor de l'empresa privada sense pensar que representa (o hauria de representar) a totes les sensibilitats del poble.
* Demanem seny a l'Ajuntament, que no es precipite i que dialogue i reflexione per prendre una decisió consensuada amb tothom. Exigim que se'ns tinga en compte, TAMBÉ VOLEM DECIDIR!!

SI ENS DEIXEU DIR NO A L'ABOCADOR DE RESIDUS TÒXICS I PERILLOSOS QUE SOBTADAMENT VOLEU INSTAL·LAR A LES COVES, EL NOSTRE POBLE, HO DIREM

NO EL VOLEM! PASSEM!

* Per molta seguretat que ens prometeu
* Per moltes almoines que ens doneu
* Per molt de progrés que preveieu
* Per tant com penseu per nosaltres, les nostres famílies i el nostre benestar

OBLIDEU-NOS!

VOLEM VIURE TRANQUILS!

* No volem viure entre els més de 8.000 residus tòxics i perillosos catalogats (residus hospitalaris, restes d'explosius, pesticides caducats, residus de laboratoris d'investigació...), que de tots els llocs ens arribaran.
* No volem ser els dipositaris d'una "bomba de rellotgeria", que en qualsevol moment ens pot esclatar a les mans.
* No tenim per què sofrir les conseqüències d'uns abocadors abandonats, quan ja estiguen saturats. Als trenta anys la llei no obliga a ningú a controlar-los.
* Volem deixar als futurs covarxins un poble i un terme net, sense hipoteques perilloses.
* No volem contribuir a l'enriquiment d'uns quants a costa de la salut nostra i del nostre patrimoni natural.
* Volem el desenvolupament de les Coves i el seu terme: ordenat, harmoniós i respectuós amb el medi ambient.
* Sí a la indústria, però sense condicions impostes. Volem treball, però el més net possible.

SOM GENT ADULTA!

DEIXEU-NOS PENSAR I DECIDIR!
 

PLATAFORMA VERTEDERO SUSTANCIAS PELIGROSAS NO (fANZARA)

MODELO DE RECOGIDA DE FIRMAS

Somos personas que les gusta participar de la vida de su pueblo.

Nos preocupa la degradación de un entorno que consideramos privilegiado.

El hecho de conocer de primera mano la opinión de muchos vecinos de Fanzara en contra del proyecto de instalación de una planta de gestión y un vertedero de residuos peligrosos nos animó a constituir una Plataforma que sirviera para canalizar y organizar el trabajo de todas esas personas. Con ese fin se crea Plataforma Vertedero Sustancias Peligrosas No cuyo objetivo general es mantener nuestro entorno y en particular evitar la instalación del polígono de gestión de residuos peligrosos.

            Sobre todo queremos informar, porque es un derecho que tenemos como afectados, puesto que el pueblo es de todos y en esto, como en otras cosas, todos tenemos algo que decir. Estamos reclamando información desde hace más de un año y ante la imposibilidad de conseguirla de primera mano la vamos obteniendo a través de otras vías y nuestro objetivo es difundirla. Nuestra información es veraz y demostrable.

            Fomentamos el diálogo y la libertad de expresión.

            Queremos escuchar a todo aquél que tenga algo que decirnos y nuestra mayor pretensión es ser escuchados, luego que cada cual decida, lo que no queremos es que nadie decida por nosotros.      

            Siempre, como hasta ahora, cualquiera de nuestras actuaciones se llevará a cabo dentro de los mecanismos que la ley nos ofrece.

            Hemos demostrado respeto y tolerancia y queremos seguir haciéndolo.

            Condenamos los actos de amenazas dirigidos a cualquiera, sea cual sea su opinión al respecto de la instalación del polígono de residuos peligrosos.

            No vamos en contra de alguien, sino de algo: un polígono de gestión y vertedero de residuos peligrosos.