TORNAR

PETICIÓ DE MILLORA DE LA GR-7 A VALLIBONA

L'EMPARA IMPEDEIX EL PAS DEL SENDERISTES A UN CAMÍ D'AMBIT EUROPEU, EL GR-7

A l’Ilm. Sr. President de la Diputació de Castelló.

 

SOL·LICITUD D’ACONDICIONAMENT DE LA CARRETERA CV-111 (N-232-VALLIBONA) AL SEU PUNT DE TROBADA AMB EL SENDER DE GRAN RECORREGUT GR-7-SENDER EUROPEU E-4 PER AL BON TRANSIT DELS SENDERISTES.

  

L’associació cultural “COL·LECTIU AVINSILONA” de Vallibona,

 

EXPOSA: 

El SENDER DE GRAN REGORREGUT, més conegut per GR-7, és un sender que travessa la Comunidat Valenciana de nord a sud, entrant per Fredes i sortint per Pinoso. El seu recorregut per la provincia de Castelló és de 209 Qm .

A nivell europeu forma part del SENDER EUROPEU E4 que transcorre des dels Pirineus a Tarifa, i s’inicia al temple de Delfos.Peloponeso (a Grècia) amb més de 6.000 Qm de longitud, passa per Bulgària, Sèrbia, Croàcia, Eslovènia, Itàlia, França i Andorra.

Al seu inici per la provincia de Castelló, la seua primer etapa transcorre pel terme de Vallibona en direcció a Morella

Per la seua especial bellesa paisajística, sobretot a la primera etapa de Fredes a Morella, aquest sender és molt utilitzat pels aficionats al senderime, i és freqüent el seu ús amb excursions organitzades al llarg de l’any pels diferents centres, associacions i clubs excursionistes, tant de la Comunitat com de la resta de l’Estat, per exemple, les organitzades pel Centre Excursionista Benicàssim CAP DE SETMANA PEL GR7 (Fredes-Vallibona-Morella) 29 i 30 d'octubre de 2005, Ardillas, Club de Senderismo (València) GR-7 Els Ports 5 a 8 desembre de 2002, i d’altres.

Malgrat tot el que hem exposat anteriorment hi ha un “punt negre” a la GR-7, E-4 al seu pas pel terme de Vallibona que impedeix el normal transcurs dels excursionistes i que ara obliga a saltar l’empara (“quitamiedos”) per tal de continuar el GR-7, i que pot produir-ne ferides per caigudes o atropellament per part de vehicles si fora el cas.

DEMANA:

La substitució de l’esmentat empara (quitamiedos-guardarrailes en castellà) a la Excma. Diputació de Castelló mitjançant el Servei de Carreteres, responsable de la conservació i manteniment de la Xarxa Viaria de la Provincia, donat que la carretera CV-111 accés a Vallibona (de la N-232 a Vallibona) pertany al catàleg de carreteres de la Diputació de Castelló.

L’EMPARA IMPEDEIX EL NORMAL PAS DELS SENDERISTES.

 

PLÀNOLS I FOTOS PUNT DE TROBADA GR-7 (E-4) AMB LA CV-111 (N-232-VALLIBONA)

Vallibona, 5 de desembre de 2005.