TORNAR

VISITA DE TÈCNICS A  L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE L'ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU DE VALLIBONA ARRAN UNA PETICIÓ D'AVINSILONA

 

NOTA D'ACTUALITAT SOBRE L'ESGLÉSIA DE VALLIBONA.

El darrer dijous 19 d'agost es va visitar l'església parroquial de Vallibona per part d'una comisió de tècnics.

La visita es fa fer arran del escrit que va remetre el Col·lectiu Avinsilona de Vallibona el 23 de febrer de 2004, davant la Conselleria de Cultura, pel que es sol·licità una intervenció d'urgència per solucionar els problemes de filtracions a la sostrada mudejar de l'església.

Els tècnics que s'acostaren a Vallibona són: Francisco Taberner (President del CTAV i Professor Titular del Departament d'Urbanisme de la Universitat Politècnica de València, encarregat de fer un informe de l'església de Vallibona per a l'Academia de Sant CArles de València); Arturo Zaragoza (Arquitecte de la Conselleria de Cultura, Direcció Territorial de Castelló); Fina Martínez (Directora de l'equip de restauració de la Fundació Llum de les Imatges); Yolanda Gil (Comisaria de l'exposició LLum de les Imatges. Sant Mateu 2005); Camila Miletto (Arquitecte restauradora guardonada amb el Premi Europa Nostra 2004).

Es visità l'edifici per tal de redactar el projecte d'intervenció i es valorà la possibilitat de poder extraure, restaurar i mostrar a l'exposició LLum de les Imatges alguna de les taules de la sostrada.

Col·lectiu Avinsilona

Vallibona, agost 2004

PETICIÓ de declaració de bé d'interés cultural de l'església parroquial de vallibona.

Nota de Premsa

El Col·lectiu Avinsilona de Vallibona com a entitat particular sol·licitant presentada en el procés de declaració de BIC (Bé d’Interés Cultural) de l’Església Parroquial de l’Assumpció de Vallibona, us vol comunicar que la Conselleria de Cultura, Educació i Esports  en Resolució de 28 de gener de 2004, de la Direcció General de Política Lingüística i Patrimoni Cultural Valencià, ha ordenat incoar l’expedient de declaració de Bé d’Interés Cultural amb categoria de monument, a favor de l’Església Parroquial de l’Assumpció de la Mare de Déu de Vallibona (2004/X1182). (DOGV. Núm. 4.687 de 9-02-2004).

 

El Col·lectiu Avinsilona vol mostrar la seua satisfacció per la incoació d’expedient de BIC referent a la nostra església, una de les peces claus del nostre patrimoni i un dels edificis més importants de tot el País Valencià, que conserva una sostrada mudèjar d’una excel·lent factura i única en la seua significativa decoració policroma.

 

El Col·lectiu Avinsilona ha mantingut diverses converses amb la Direcció Territorial de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports de la Generalitat Valenciana i amb l’arquitecte de la Unitat d’Inspecció de Patrimoni de la Direcció Territorial de Castelló, Sr. Arturo Zaragozá, qui en tot moment ha mostrat el seu recolzament a aquesta iniciativa i a la necessitat de protegir l’Església de la Mare de Déu de l’Assumpció de Vallibona. Així mateix el Col·lectiu Avinsilona va instar la Conselleria de Cultura, Educació i Esports a la incoació d’expedient de declaració de Bé d’Interés Cultural del citat edifici.

 

El Col·lectiu Avinsilona vista la importància d’aquesta incoació com a BIC de l’Església de la Mare de Déu de l’Assumpció de Vallibona, vol anunciar la celebració d’unes properes jornades de difusió d’aquest important edifici. Tot i que les dates i els actes d’aquestes jornades encara estan per concretar, us podem informar que el Dr. Arturo Zaragozá, ja ha confirmat la seua assistència.

 

Per a qualsevol aclaració podeu trucar a Xavier Palomo (616 178515) responsable de la Secció de Patrimoni del Col·lectiu Avinsilona.

 

Col·lectiu Avinsilona

Vallibona